Başkan Kılıç’tan sele karşı kalıcı çözüm

Başkan Kılıç’tan sele karşı kalıcı çözüm

Başkan Kılıç’tan sele karşı kalıcı çözüm
26 Eylül 2019 - 10:30

İzmir’deki sağanak yağış nedeniyle yaşanan sel felaketinden en çok etkilenen ilçelerden olan Buca’da yaralar birlikte sarılıyor. Buca Belediyesi ekiplerinin seferber olduğu felaketin ardından, Buca Beleidye Başkanı Av. Erhan Kılıç ve başkan yardımcıları hasarı yerinde inceledi.  Tüm Buca’ya geçmiş olsun dileyen Başkan Kılıç, su baskınlarına karşı kalıcı çözüm için çalıştıklarını ifade etti.  
İzmir genelinde önceki gün etkisini gösteren sağanak yağışın açtığı yaraları sarmak için Buca Belediyesi seferberlik ilan etti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarının ardından, gece saatlerinde başlayan ve yaklaşık 1 saatlik yağışlarda metrekareye yaklaşık 30 kilogram yağış alarak en çok etkilenen ilçelerden birisi Buca oldu. 
Çoğu mahallede yoğun etki gösteren kısa süreli yağış, ev ve işyerlerinde çok sayıda su baskınlarına neden olurken, Buca sokakları başta olmak üzere ev duvarlarında, kaldırımlarında çökmeler yaşandı.
YERİNDE İNCELEME
Yaşanan felaketin ardından Buca Belediyesi ise kırmızı alarma geçti. Gece geç saatlerden itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri desteğiyle ilçe genelinde seferberlik başlatan belediye yetkilileri, önem sırasına göre çalışma gerçekleştirdi. Gün boyu devam eden çalışmalarda yıkılma ve çökme yaşanan yerlerde Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından onarma işlemleri gerçekleştirildi.  
Buca genelinde yaşanan tahribatın giderilmeye devam ederken, Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç ve başkan yardımcıları ise ilçe genelinde hasarı yerinde inceledi.  Ev ve işyerlerinde yaşanan hasarlara karşı durum tespiti yapılırken, yaraların sarılması için harekete geçildi. 
KALICI ÇÖZÜMLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Yaşananların ardından Bucalılara geçmiş olsun dileklerini ileten Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Tüm ekiplerimizle ilçemizde yaşanan hasarları onarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir’in en fazla betonlaşma ve çarpık kentleşmesine sahip ilçelerinden birisi olarak yine en fazla hasarı yaşayan yerlerden birisi olduk. Buca’nın altyapı sorununu çözmek için çalışmalarımıza başladık. Artık Buca sokaklarının göl olmaması için, böyle felaketler yaşanmaması için kalıcı çözümü gerçekleştirmek istiyoruz.   İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Yağmur Suyu Atık Projesi’nin Buca’dan başlatılması için görüşmelerimizi gerçekleştirdik.  Çalışmaların başlamasının ardından en geç iki yıl sonra Buca’nın caddelerindeki su baskınlarını önleyeceğiz” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum