Başkan İduğ, mahalle muhtarı ile buluştu

Başkan İduğ, mahalle muhtarı ile buluştu

Başkan İduğ, mahalle muhtarı ile buluştu
08 Temmuz 2019 - 12:56

İlçede görev yapan 45 mahalle muhtarıyla bir araya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, mahallelerin sorunları hakkında bilgi aldı. Gelecek 5 yıl içinde muhtarla bir bütünlük içinde çalışmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan İduğ, " Ben birebir görüşerek sorunları yerinde görmek ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmaktan yanayım. Bunun için bir takvim hazırlayarak tüm mahallelerimizi ziyaret edeceğiz" dedi. 
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ilçede görev yapan 45 mahalle muhtarıyla  biraraya geldi. Bornova Nikah ve  Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda hayata geçirilecek olan proje ve hizmetler ele alınırken, mahallelerin sorunları da görüşüldü. Muhtarlar tek tek söz alarak yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.
5 yıl boyunca muhtarla birlikte görev yapacaklarını ifade eden Başkan  İduğ, " Sizlerle bir bütünlük içinde çalışmayı hedefliyoruz. 3 ayda bir biraraya gelerek genel sorunları konuşacağız. Fakat öncelikle mahallelerde yaşanan sorunları yerinde görmek ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmaktan yanayım. Bunun için bir takvim hazırlayarak tüm mahallelerimizi ekibimizle birlikte tek tek  ziyaret edeceğiz" dedi.  Toplantıda temizlik, yollar, otopark sorunları, taziye evi beklentileri, pazaryeri ve düğün salonları gibi birçok konuda konuşulurken, özellikle doğal gaz hakkında beklentiler dile getirildi.
Mahalle Temsilcileri
Mahallelerde başlatılan mahalle temsilcileri uygulaması hakkında bilgi veren Başkan Mustafa İduğ, "Mahalleler büyüyor. Sizlere yardımcı olacak,  belediye ile koordinasyonu sağlayacak bir ekip lazım. Biz bunu hızlandırmak için böyle bir çalışma başlattık. Artık aracılar kalkıyor ve sorunların muhatabı olan kurumlarla irtibata geçiliyor. Bu sayede sorunlar daha hızlı çözülüyor" dedi.
Doğal Gaz Sorunu çözülecek
Muhtarları dinleyen Başkan İduğ, genellikle mahallelerden gelen en büyük sıkıntının doğalgaz olduğuna dikkat çekerek, İzmirgaz ile yaptıkları görüşme hakkında bilgi verdi. Başkan İduğ şöyle konuştu: "2019 yılı sonuna kadar 6 mahallemize daha doğal gaz bağlanacak. 2020 yılının sonuna kadar da büyük olasılıkla ilçemizde her yerde doğal gaz olacak." 
 
Ümit Mahallesi Muhtarı'ndan Başkan İduğ'a teşekkür
 
Toplantıda doğal gaz sorunu konuşulurken söz alan Ümit Mahalle Muhtarı Ayhan Polat, "Mahallede yaşayan vatandaşlarımıza doğalgaz için söz vermiştim. Yıllardır bu iş için uğraşıyordum. Mahalleli evlerine doğalgaz için tesisat bile döşemeye başladı. İnanın o gün ağladım. O gece Başkanımız Dr. Mustafa İduğ'u arayarak konuyu aktardım. Başkanımız devreye girerek konuyu çözdü. Ümit Mahallesi'nin en büyük sorunu çözüldü. Tüm mahalle halkım adına Başkan İduğ'a çok teşekkür ederim" dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum