Başkan Aksoy Görev Süresinin İlk 500 Gününü Anlattı

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, görev süresinin ilk 500 gününü anlattı. "İlk 500 günümüz" adı altında gerçekleştirilen toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in yanı sıra, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, partililer ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Aksoy Görev Süresinin İlk 500 Gününü Anlattı

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, görev süresinin ilk 500 gününü anlattı. "İlk 500 günümüz" adı altında gerçekleştirilen toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in yanı sıra, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, partililer ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Aksoy Görev Süresinin İlk 500 Gününü Anlattı
17 Ekim 2020 - 20:10

Menemen'i değiştirmeye geldiklerini dile getiren Başkan Aksoy, "Arınma ve yatırım dönemi demiştik. Hem arınmayı hem de yatırımları gerçekleştiriyoruz. Menemen'de ezberleri bozacağız, açılışlar devam edecek. Omuz omuza yeni projeleri hayata geçireceğiz. Belediyeler başarılı olursa ilk seçimlerde iktidarız, bunu gördük. Bu bütünleşmeyi sağlamak zorundayız. Çünkü önümüzdeki dönem, Genel Başkanımızın tabiriyle söyleyeyim dostalarımızla birlikte iktidar dönemidir. Şimdi CHP, iktidar ve Kemal Kılıçdaroğlu zamanı" diye konuştu.
 
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Başkanımızın sunumundan sonra tek kelime ile görüşlerimi ifade etmek istersem, 'Etkilendim' sözcügü duygularımı karşılar. Dolu dolu bir 500 gün geçmiş. Gerçekten etkilendiğimi ifade etmek isterim. Belediye Başkanlığı zor bir görev. Ben sayın Serdar Aksoy'un sunumundan ve konuşmalarından bu görevi severek isteyerek, aşkla yaptığını gördüm" dedi.
 
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise, "Cumhuriyet tarihinde sosyal belediyecilik anlamında belediye başkanlarımız tarih yazıyor. Sayın belediye başkanımız Serdar Aksoy dedi ki, "Eğer belediyeler başarılı olursa, iktidar oluruz. Başkanlarımız örnek çalışmalar yapıyor. Sizlerle gurur duyuyoruz. Biz Türkiye'de iktidar oluyoruz, bu başarılı çalışmalarla" dedi.

Başkan Aksoy; İlk 500 günün çalışmalarını şu şekilde anlattı;

“Menemen Belediyesi olarak 500 günde neleri yaptık. Menemen'e yakışmayan, çok eskimiş Sevgi Yolu ile başladık. Uğur Mumcu Anıt Heykeli, Şiir Sokak, Açık Hava Halk Kütüphanesi'nin açılışlarını gerçekleştirdik. Menemen'in kadim sorunlarından birisi Kasımpaşa Üst Geçidi'ydi. İlk yaptığımız işlerden birisi buranın direncini ölçmek oldu. Kadın dayanışma merkezi ve çocuk oyun evi açtık. Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi'ini açtık. Seyrek'te Menemen Yüksek Okulu için işlevsiz duran binamızı Bakırçay Üniversitesi ile uzlaşarak, meslek yüksek okulu haline getirdik. Aynı zamanda belediyemize ait kız öğrenci yurdunun yapımı devam ediyor. Menemen olarak yıllardır hayalini kurduğumuz bir şey vardı. O da üniversitenin Menemen'in merkezine gelmesiydi. Bunu da başardık. Doğaköy'de Milli Eğitim'e ait, yıkılmak üzere olan anaokulunun yerine yenisini inşa ettik ve açılışını gerçekleştirdik. Doğaköy'de halk kütüphanesi açtık. Emiralem Engelsiz Yaşam Kütüphanesi, Atilla İlhan Halk Kütüphenesi ve Ahmet Taner Kışlalı Halk Kütüphanesi'ni hizmete soktuk. Menemen Tarımsal Araştırma Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdik. Emiralem'de kiraya verilen zeytinyağı fabrikasını geri aldık. Çiftçimize destek amacıyla zeytin getiren köylümüze gübre desteği verdik. Gölpark'ta çocuk oyun evini yaptık, Asarlık'ta kadınların özgürlüğünü sağlamak amacıyla kreşlere, kadın dayanışma merkezlerine ihtiyacımız var. Menemen'de spora destek verdik. Emiralem'de spor tesisini bitirdik. Fırat Yılmaz Çakıroğlu Parkı'nı açtık. Seyrek'te Şehitler Parkı'nın açılışını gerçekleştirdik. Asarlık'ta Ahmet Kaya ismini bir parka vererek açılışını yaptık. Srebrenitsa Anıt Heykeli'ni, Ahıska Türkleri Sürgün Anıtı'nı, Kent 2'de Atatürk Heykeli ve Cumhuriyet Parkı'nı, Kubilay Anıt Heykeli'ni açtık. Emiralem Çilek Festivali'ni, Çaltıköy'de Hıdrellez ve Yörük Şenliği'ni, Bozalan İncir Festivali'ni, Koyundere'de Köy Şenliği'ni düzenledik. Birileri tek maske veremezken, biz de 500 binden fazla maske dağıttık. Sosyal yardımların yanı sıra dezenfete çalışmalarını sürdürdük. Öğrencilere Menemen TV üzerinden eğitime geçen ilk belediye olduk. Sokak canlarını da unutmadık. 3 tondan fazla mama verdik. Psikolojik desteğe ihtiyaç olduğunu fark ederek danışmanlık hattını açtık. Menemen'de öğretmenevi diye tabir edilen yer. Bize ait olmayan bu yeri satın aldık. 4 katlı bir kreş ve anaokulu projesine başladık, inşaatı devam ediyor. Mermerli Mahallesi'nde bulunan pazaryeri bizden öncesi süreçte tinerci yatağıydı. Buradaki kullanılmayan atıl olan dükkanları yıktık, yerine merdivenli pazaryeri inşaatına başladık. Hoşgeldin Bebek projemiz devrede. Eski otogarın dönüşümü için çalışmaya başlıyoruz. AVM ve rekreasyon alanı gibi projelerimiz var. Halkın büyük kısmı ile kanaat önderleri rekreasyon alanı istedi. Bu projenin yapımına başlıyoruz” diyerek 500 gün içerisinde yaptıkları ve yapacakları çalışmaları anlattı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum