“Atatürk'ü karalamaya kalkan kişileri kınıyorum”

Evinin bahçesine altı metre uzunluğunda alüminyumdan oluşan renkli Mustafa Kemal heykeli inşa ettiren Turgut Kahraman (63), kendisine yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi.

“Atatürk'ü karalamaya kalkan kişileri kınıyorum”

Evinin bahçesine altı metre uzunluğunda alüminyumdan oluşan renkli Mustafa Kemal heykeli inşa ettiren Turgut Kahraman (63), kendisine yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi.

“Atatürk'ü karalamaya kalkan kişileri kınıyorum”
09 Aralık 2019 - 14:56

Kahraman, kendi evi olan Zeytinli Köşk'ün bahçesinde beş metre eninde, altı metre uzunluğunda, üzerinde mavi, kırmızı, sarı, mor gibi birçok rengin bulunduğu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykelini inşa etti.  Alüminyumdan yapılan heykel, tartışmaları da beraberinde getirdi. Sosyal medyada eleştirilen ve tepki gösterilen heykeli yapan Turgut Kahraman, bütün eserlerinde Anadolu'nun tüm renklerini kullandığını söyledi.
Gelen eleştiriler üzerine yazılı açıklama yapan Turgut Kahraman şunları belirtti;
"Mustafa Kemal Atatürk'ün düşüncelerine ve eserlerine karşı yürütülen karalama kampanyasının hedef olarak eserlerime yöneltilmesini hayretle ve üzüntüyle karşılıyorum. Bu çaba içinde olanların art niyetli kişiler olduğu açıktır. Bilinen tarihle 11 bin 700 yıldır insan uygarlığına ev sahipliği yapan, bütün tek tanrılı dinlerin doğduğu bu eşsiz vatan topraklarımızın sahip olduğu tarih ve kültür birikimini en güzel ifade eden "Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür" tanımlaması yapan Atatürk olmuştur.  Ve yine "Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir" tanımlaması da bu kültür birikimine sahip çıkmasının bir diğer ifadesidir. 
Mustafa Kemal Atatürk'ün düşüncelerine ve ilkelerine bağlı bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak, Atatürk'ün yukarıda belirttiğim tanımlamalarını güneş ışığını oluşturan renklerle simgeleştirdim.  Farklı köken ve inançlara sahip çok renkli kültürel yapımız, Mustafa Kemal Atatürk'ün tanımladığı şekilde Türk Milleti ortak kimliğinde buluşmuş ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet ile vücut bulmuştur.
Bu gerçekleri görmeyerek ve yok sayarak Mustafa Kemal Atatürk'ü karalamaya kalkan art niyetli kişileri kınıyorum. Anlıyorum ki, özellikle denizlerimizde yelkenlerinde gururla taşıdığım, son olarak da Kırşehir'in girişi için yaptığım Mustafa Kemal Atatürk'ün resimleri bazı kişi ve çevreleri rahatsız etmiş. Yaklaşık 5 yıl önce yapımına başladığım ve yapımı hala devam etmekte olan "zeybek" heykeline bugün böylesi bir saldırı yapılması söylediklerimin doğruluğunu göstermektedir.
Kültür ve sanat çağdaş bir ülke olmamız yolunda Atatürk'ün akıl ve bilimin yanında bizlere gösterdiği en temel yoldur. Her Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının görevi de bu yolda yürümektir."
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum