Arı: "Henüz birinci basamaktayız"

Türkiye’nin en genç girişimcisi olan Mert Arı ile keyifli bir röportaj yaptık. “Sıfırdan başlamanın gururunu yaşıyorum” diyen Arı, hedefinin 2019 yılında beyaz perdeye bir film, televizyona bir dizi sokmak olduğunu vurguladı.  

Arı: "Henüz birinci basamaktayız"

Türkiye’nin en genç girişimcisi olan Mert Arı ile keyifli bir röportaj yaptık. “Sıfırdan başlamanın gururunu yaşıyorum” diyen Arı, hedefinin 2019 yılında beyaz perdeye bir film, televizyona bir dizi sokmak olduğunu vurguladı.  

Arı:
26 Aralık 2018 - 17:24

1-Öncelikle sizi biraz daha detaylı tanıyabilir miyiz? Kimdir Mert Arı?
8 Şubat 1995 yılında devlet memuru çocuğu olarak Batman’da dünyaya geldim. 4 çocuklu bir ailenin 2. Çocuğuyum. Ailemin kararı ile 9 yaşımdayken İstanbul’a geldik. Meğer geldikten sonra bizi zor bir hayat bekliyormuş. İstanbul’da okudum. Beykent Üniversitesi Radyo Televizyon mezunuyum. Çocukluğumdan beri bu sektörü istiyordum. Ailem her ne kadar karşı çıkmak istese de ben bu sektörde olmak istedim ve çok mutluyum. Bir söz vardır ‘sevdiğiniz işi yaparsanız ömür boyu çalışmazsınız’ diye. Kesinlikle doğru. Ben sevdiğim bir işi yapıyorum. Sabah 6 gece 12 çalışma saatim yok benim. Çalışmayı çok seviyorum. Kırmızı çizgilerim dahilinde her işe olumlu ve güvenilir bakmayı tercih ediyorum. İşimi çok sevdiğim için belirli başarılara ulaştım. Fakat bunun daha ilk adım olduğunu söyleyebilirim.
2- Hem özel sektörde hem de kendi işinizde deneyimleriniz var. Medyaya olan ilginiz nasıl başladı? Sizi bu yola sokan neydi?
Çocuktum. Sinemaya bir türlü gidemiyordum, harçlıklarımız sınırlıydı. Sonuçta 4 çocuk birden okuyorduk. Babam da kendini bizim için her ne kadar feda da etse maddi açıdan bazı yönlerden yetersiz kalıyordu. Ama verdiği manevi destek hiçbir maddi olasılıklarla satın alınamaz. Medya özgür bir çalışma sistemine sahip. Ben de özgür bir karakterim. Dikkatimi en çok bu çekti bu yüzden buradayım. Ne hayal ederseniz bu sektörde gerçekleştirebiliyorsunuz. Hayalinizi insanlara izletebiliyorsunuz, yoruma açabiliyorsunuz. Kılık kıyafete, saç sakala karışan yok. Herkes kendi çalışma sistemine bakıyor. Kısacası medya; Özgür çalışma sistemi, özgür karakterler barındırdığı için ve hayal gücüme sınır koymadığı için dikkatimi çekti. Bu yüzden bu sektördeyim. İşimi çok seviyorum sevmesem genç yaşta bu kadar başarı elde edemezdim diye düşünüyorum.
“Sıfırdan gelmenin gururunu yaşıyorum”
3-Türkiye’nin en genç girişimcilerinden birisiniz. İzinizden gelen genç girişimcilere önerileriniz nelerdir?
Türkiye’nin en genç girişimcisiyim. 95 doğumlu olduğum için 23 yaşındayım. 20-21-22 yaşlarımda üç sene üst üste ödül aldım. Bu ödülleri yaptığım başarıların, gelecekte yapacağım başarıların teminatı olarak aldım. Sıfırdan gelmenin gururunu yaşıyorum. İzimizden gelen arkadaşlar, doğru yoldan asla vazgeçmezlerse ve kırmızı çizgilerini oluştururlarsa mutlaka başarıya ulaşırlar. Asla özel hayatlarını iş hayatlarına karıştırmamalı verdikleri kararlarda vicdan ve akıllarını yüzde elli elli oranda tutup doğru kararlar vermeleri gerekmektedir. Çünkü onlar sayesinde gelecek nesiller onları örnek alacaktır. Ancak bu şekilde başarıya ulaşabilirler.
4- Birçok projeye imza attınız. Nasıl doğdu bu proje hikayeleri? Şu an geldiğiniz noktayı nasıl tanımlıyorsunuz?
Evet bir çok projeye imza attık ama daha gidecek çok yolumuz var. Yüz basamaklı bir merdiven düşünün ve biz henüz 1. Basamaktayız. Daha yürüyecek çok yolumuz var. Bu sektörde işini kaliteli yapan büyük ajanslar, büyük şirketler, büyük firmalar var. Rakiplerimiz çok güçlü fakat biz inanıyoruz ki gelecekte Türkiye’nin en iyisi biz olacağız. Dürüstlük çerçevesinde ilerliyoruz. Gerçekten bir şeyleri kazanmak için bazı şeylerden vazgeçmeden ilerlemek istiyoruz. Evet zaman bizim için önemli ama kazandığımız zaman keşke dememek için azimle hırsla çalışıyoruz. Gelecekte çok iyi bir yapım şirketi, menajerlik şirketi ve ajans olma umudu taşıyoruz. Halktan aldığımız tepkiler çok olumlu. Bunları başarırken Türkiye’nin en genç girişimcisi olmak beni mutlu ediyor. Çünkü insanlar “23’ünde bunu yapıyorsa 30’unda neler yapar” diye düşünüyor.
“2019’a başarmak için giriyoruz”
5-Yeni yıla başlayacağız. Önümüzdeki dönemde planlarınız ve projeleriniz nelerdir?
2018 bizim için sadece planlama yılı olarak geçti. 2019 yılında amacımız beyaz perdeye bir film, televizyona bir dizi sokmak olacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın biz kafamıza ne koyduysak hepsini yaptık. Yapmaya devam edeceğiz. 2019 bizim yılımız olacak buna kesinlikle söz verebilirim. Biz 2019’a başarmak için giriyoruz. Başarısızlığı kabul edecek gücümüz yok. Başarısızlık giysisi bize yakışmıyor. Halkta bize yakıştırmıyor. Türkiye’nin en iyi genç iş adamı ödülünü 2019 yılında almayı planlıyorum. Hadi bakalım, hayırlısı olsun.
6- Bu keyifli röportaj için teşekkür ederim. Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Ben teşekkür ederim. Birçok ünlü firma ve marka büyük şirketlerle çalışma taraftarı. Fakat 2019’da ben büyük isimlerden gençlerin önünü açmasını bekliyorum. Yaşları ilerlemiş olanlar zaten elinden geleni yaptılar daha da bir şey ekleyemezler. Zaten çok büyükler bunun üstüne çıkamazlar ama gençlere destek verirseniz gelecek için birçok yeni iş kapısı açarlar. Gençler bu ülkenin kaderini değiştirebilirler. Devletimizden de, özel sektörden de ricamdır. Gençlerimizin, bizlerin önünü açsınlar. 2019’un gençlerin yılı olmasını diliyorum. Şimdiden herkese yeni yılda sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum. Çünkü para öyle de böyle de geliyor ve gidiyor. Önemli olan sağlık. 2019 bizim yılımız olması dileğiyle, yeni yılda herkese sevgiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum