Anadolu Efes Maviyi Korumaya Devam Ediyor

Topluma ve çevreye artı değer katacak faaliyetleri odağına alan Anadolu Efes’in çalışanlarından oluşan gönüllü ekibi, 16 Eylül Uluslararası Kıyı Temizliği Günü kapsamında Deniz Yaşamını Koruma Derneği iş birliğiyle Heybeliada’da kıyı temizliği gerçekleştirdi. 2022 yılından bu yana Denize +1 Nefes projesi ile deniz ekosisteminin korunmasına yönelik çabaları destekleyen Anadolu Efes, bu özel günde de kıyılarda biriken çöplerin denizlere ulaşmadan temizlenmesinin önemine dikkat çekti.

Anadolu Efes Maviyi Korumaya Devam Ediyor

Topluma ve çevreye artı değer katacak faaliyetleri odağına alan Anadolu Efes’in çalışanlarından oluşan gönüllü ekibi, 16 Eylül Uluslararası Kıyı Temizliği Günü kapsamında Deniz Yaşamını Koruma Derneği iş birliğiyle Heybeliada’da kıyı temizliği gerçekleştirdi. 2022 yılından bu yana Denize +1 Nefes projesi ile deniz ekosisteminin korunmasına yönelik çabaları destekleyen Anadolu Efes, bu özel günde de kıyılarda biriken çöplerin denizlere ulaşmadan temizlenmesinin önemine dikkat çekti.

Anadolu Efes Maviyi Korumaya Devam Ediyor
15 Eylül 2023 - 14:43

2022 yılından bu yana Deniz Yaşamını Koruma Derneği iş birliğinde yürütülen Denize +1 Nefes projesiyle Marmara denizinde biyoçeşitliliğin zenginleştirilmesine ve korunmasına katkı sunan Anadolu Efes, gönüllüleri ile 16 Eylül Uluslararası Kıyı Temizliği Günü vesilesiyle Heybeliada’da kıyı temizliği gerçekleştirdi. 

Anadolu Efes Grup Kurumsal İletişim ve İlişkiler Direktörü (CCAO) Selda Susal Saatçi, “Bir yandan denizlerin yağmur ormanları olarak nitelendirilen ve tüm dünyada yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan mercanların Marmara denizinde çoğalmasına ve korunmasına katkı sunarken, bir yandan da kıyı temizliğinin deniz ekosistemi için önemine dikkat çekmek istiyoruz. Dünya, giderek artan atık üretimi nedeniyle küresel bir çöp kriziyle karşı karşıya. Bu atıklar gezegenin dört bir yanında havaya, toprağa ve denizlere karışarak canlıların yaşamını tehdit ediyor. Özellikle plastik atıklar, toplam deniz atığının en az yüzde 85'ini oluşturuyor. WWF’in yayınladığı bir rapora göre her yıl yaklaşık 0.57 milyon ton plastik Akdeniz’e gidiyor. Bu her dakika denize 33,800 plastik şişe atılmasıyla eş değer. Aldığımız her 3 nefesten 2’sini denizlerimize borçlu olduğumuzu düşünürsek, keyifli vakit geçirdiğimiz sahillerimizi temiz bırakmanın hepimizin sorumluluğunda olduğuna inanıyorum” dedi.

Deniz Yaşamını Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Narcı, “Okyanuslarımızda yaklaşık 75 ila 199 milyar kilogram plastik atığın yüzdüğü tahmin ediliyor. Birleşmiş Milletler’in açıkladığı verilere göre acil önlem alınmazsa, okyanusa karışan yıllık tahmini 11 milyon metrik ton plastik, önümüzdeki yirmi yıl içinde üç katına çıkacak. Bu da 2040 yılına kadar her yıl 23 ila 37 milyon metrik ton plastiğin okyanusa dağılması ve dünya çapında her bir metre kıyı şeridini 50 kilogram plastik kaplaması anlamına geliyor. Her birimizin küçük bir çabası bile bu problemin çözümüne yönelik bir umut ışığı. Bu bağlamda Anadolu Efes Gönüllüleri ile yaptığımız kıyı temizliğinin bu konudaki farkındalığı artırmasını diliyoruz” dedi. 

Anadolu Efes gönüllüleri yıl boyunca temizlik aktivitelerine devam ederek çevreye +1 destek olmaya devam edecek.

 Anadolu Efes Hakkında:

54 yıllık yolculuğu boyunca sosyal hayatın içinde bir kurum olan Anadolu Efes, Barth Report’a göre üretim hacmi bakımından dünyanın en büyük 10’uncu, Avrupa’nın ise 5’inci bira şirketi konumunda bulunuyor.  Kurulduğu günden bu yana sektöründe pek çok ilki gerçekleştiren şirket, 70’ten fazla ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile de aynı zamanda Türkiye’den dünyaya açılan sayılı kurumlardan biri. Faaliyette bulunduğu sektörün gelişimine katkı sunarken, içinde bulunduğu topluma değer katmayı da öncelikleri arasında gören Anadolu Efes, sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmayı gelecek nesillere karşı bir sorumluluk olarak görüyor. Bu kapsamda, sürdürülebilir turizmden sürdürülebilir tarım ve çevreye, spordan kültür sanata ve girişimciliğe kadar birçok alanda sürdürülebilir modeller yaratarak gerek çevresel gerekse sosyal ve kültürel gelişime katkı sunacak çalışmalar yürütüyor. 2010 yılından bu yana da uluslararası GRI standartlarını temel alan sürdürülebilirlik raporları aracılığıyla yol haritasını şeffaflıkla paylaşan Anadolu Efes, 2023 yılında ilk entegre raporunu yayımladı.   

Website: https://www.anadoluefes.com.tr/ 

Instagram: https://www.instagram.com/anadoluefestr

Facebook: https://www.facebook.com/AnadoluEfesTR/ 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/anadoluefes/ 

Anadolu Efes Gönüllüleri Hakkında

Anadolu Efes Gönüllüleri, topluma ve çevreye katkı sağlayacak ve farkındalık yaratacak birçok gönüllülük faaliyetinde bulunuyor. Şirket çalışanlarından oluşan gönüllüler, toplumsal duyarlılığı gözeterek hem kendi projelerini oluşturuyor hem de var olan sosyal sorumluluk projelerine destek oluyor. Sokak hayvanlarını beslenmesinden çevre temizliğine kadar çeşitli aktiviteler, Anadolu Efes’in gönüllülük hareketinin içerisinde yer alıyor. 

Deniz Yaşamını Koruma Derneği Hakkında: 

Deniz Yaşamını Koruma Derneği, 9 Eylül 2015 tarihinde Adalar Denizle Yaşam ve Spor Kulübü Derneği adıyla Heybeliada'da kuruldu. 2021 yılına kadar Adalar Denizle Yaşam ve Spor Kulübü adıyla faaliyetlerini yürüten dernek, daha kapsayıcı hedefler doğrultusunda kurumsal kimlik değişimi süreciyle bugünkü yapısını aldı. Bugüne kadar Türkiye'de bir çok "ilk"e imza atan DYKD, Marmara Denizi'nde, Akdeniz'e endemiği olan sarı mercanların (gorgon) nakli ve korunması, Marmara Denizi'nin ilk ve tek deniz koruma alanının yaratılması, denizin 30 metre altındaki mercanların 7/24 kameralarla canlı olarak izlenmesi, Tavşan Adası koruma alanının ranger sistemiyle yönetilmesi, hayalet ağların deniz tabanından temizlenerek ileri dönüşümle tekrar hayata kazandırılması, biyoçeşitlilik takibi, tür ve habitatlarının korunması, su altı kültür ve mirasının korunması, sanat ve sürdürülebilir tasarım alanlarında faaliyet gösteriyor.

Deniz Yaşamını Koruma Derneği; Türkiye’nin en köklü ve saygın üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi ve akademisyenlerinin desteği ile bilimsel çalışmalar ve projelerle, gelecek deniz yaşamını sürdürülebilir ve adil yöntemler ile korumayı hedefliyor.

Bilgi için:

Zeynep Oğraş – Weber Shandwick, zogras@webershandwick.com 0530 850 63 34

Ayşin Basmacı – Weber Shandwick, abasmaci@webershandwick.com 0539 972 65 82 

YORUMLAR

  • 0 Yorum