Ameliyat İzi Olmadan Rahatsızlığından Kurtuldu

Ameliyat İzi Olmadan Rahatsızlığından Kurtuldu

Ameliyat İzi Olmadan Rahatsızlığından Kurtuldu
17 Nisan 2019 - 10:43

İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi doktorları başarılı bir operasyona imza attı.Uzun yıllardır tedavi gören Servet BAŞKAYA, ameliyat izi olmadan rahatsızlığından kurtuldu.

YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNE ULAŞMIŞTI

Tiroid bezinin yumurta büyüklüğüne ulaştığını söyleyen hasta Servet BAŞKAYA (45) “Ben ilk olarak boynumda başlayan ağrılar nedeniyle fizik tedavi bölümüne başvurdum.Doktorum yapılan tetkiklere bakarak benim acil olarak bir genel cerrahi uzmanına muayene olmamı istedi.İki yıl tedavi görmeme rağmen tiroid büyümesi devam ediyordu.Sonunda arkadaşımın tavsiyesi ile İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne başvurdum. Tiroidim yumurta büyüklüğüne ulaşmış.Bunu duyunca çok endişelendim.Doktorlarım müdahale edilmezse kanser olma tehlikesi ile karşı karşıya kalacağımı söylediler” dedi.

HEMEN OPERASYON KARARI ALINDI

Klasik yöntem cerrahi yerine dudaktan girilerek operasyonun yapıldığını anlatan Servet BAŞKAYA (45) “İki defa kalbimden operasyon olmuş birisiyim.Risk elbette vardı. Ama operasyon çok şükür iyi geçti.Doktorlarımız hemşirelerimiz bizimle çok ilgilendiler.Hepsinden Allah razı olsun.Ben eski Karşıyaka Devlet Hastanesinde de tedavi görmüştüm. İki hastane arasında çok fark var. İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi fiziksel olarak çok daha iyi.İki hastane kıyaslanamaz bile” diyerek hastaneden memnuniyetini belirtti.

MODERN BİR UYGULAMA

Günümüzde ameliyat izi olmadan tiroid operasyonlarının yapılabildiğini belirten İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde görevli genel cerrahi uzmanı Op.Dr. Serhat BULDUR “Ameliyat izi olmayan tiroidektomi dünyada yakın zamanda uygulanmaya başlanmış ve her geçen gün popülaritesi artan bir tekniktir. Bu teknikte ağız içerisinden yaptığımız küçük kesilerden özel ekipmanlar kullanarak tiroid ameliyatını gerçekleştiriyoruz. Geleneksel tiroid ameliyatında hastanın boynunda ameliyat izi kalırken, bu teknikte hastanın dışarıdan görülen bir ameliyat izi kalmamaktadır. Hastamızın tiroid bezinin sağ yarısında 2 cm'lik nodül olarak tanımlanan hastalıklı doku tespit ettik. Hastamıza bu yeni tekniği anlattık ve rızasını aldıktan sonra Op. Dr. Yiğit TÜRK ile birlikte başarı ile uyguladık. Hastamız sadece sağlığına kavuşmakla kalmadı, gündelik yaşantısında göz önünde olan bir alanda ameliyat izi olmasının da önüne geçilmiş oldu.Uygun hastalarda bu tekniği sürekli yapmayı ve İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinin bu tekniği uygulayan sayılı merkezler arasında kalıcı olarak yer almasını planlıyoruz” dedi.

 
BAŞHEKİME TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Hastanede kaldığı sürede yapılan işlemlerden son derece mutlu olduğunu ifade eden Servet BAŞKAYA “Bu süre zarfında bize çok yardım ettiler.Tüm çalışanlardan Allah razı olsun. Tedavi olmasaydım belki şimdi kanser olmuştu. Erken müdahale sayesinde hayata tutundum”dedi.Geçirdiği operasyon sonrası ameliyatını gerçekleştiren doktorlar ile Başhekim Op. Dr. İlker KIZILOĞLU’na teşekkür ziyaretinde bulunan Servet BAŞKAYA, hastanede gördüğü hizmetten dolayı teşekkürlerini iletti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum