“Aliağa da işçilerin eylemi sürüyor!”

Aliağa Belediyesi’nde işten atılan işçilere her gün yenileri ekleniyor.

“Aliağa da işçilerin eylemi sürüyor!”

Aliağa Belediyesi’nde işten atılan işçilere her gün yenileri ekleniyor.

“Aliağa da işçilerin eylemi sürüyor!”
22 Haziran 2019 - 18:13


Yaklaşık bir ay önce başlayan işten çıkarma furyasına her gün yeni işçiler ekleniyor. Son çıkarılan işçiler ile birlikte sayı 179’a ulaştı. İşten çıkarmaların dışında mevcut işçilerin bir bölümüne farklı görevler verilmesi de belediyedeki tansiyonu yükseltiyor. Görev tanımlarına uymayan bölümlere verilip farklı işlerde çalıştırılan işçilere, istifa etmeleri için baskı yapıldığı iddia ediliyor.
İşten çıkartılan işçilerin demokrasi meydanında kurdukları çadır alanında eylemleri sürüyor. Zaman zaman Aliağalı vatandaşların destek ziyareti yaptığı işçiler, mücadelelerine devam edeceklerini, ancak haksız işten çıkarma kararı geri alınınca son vereceklerini söylediler. Aliağa’nın bir işçi kenti olduğunu vurgulayan direnişçi işçiler, “ Aliağa işçi kenti. İşçiler olmazsa Aliağa olmaz. Aliağa da çalışan tüm işçiler bizim eylemimize destek veriyor. Aynı zamanda Aliağa esnafı da yanımızda. İşten çıkarılan işsiz kalan her işçi, esnafın müşterisinin azalması demek. Aliağa Belediyesi yüzlerce işçiyi işsiz bırakarak esnafa da zarar veriyor. Bu güne kadar 179 arkadaşımız işsiz kaldı. Belediyedeki işçiler sabah işe bugün hangimiz işsiz kalacak diye tedirgin olarak gidiyor. Bu çalışan arkadaşlarımızın üzerinde büyük bir baskı yaratıyor. Biz işsiz kaldık ancak arkadaşlarımız bari işsiz kalmasın. Aramıza yeni arkadaşlarımız katılmasın. Biz eylemimize haksızlık giderilene kadar devam edeceğiz” diye konuştu.
Suçlamaların hedefi olan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise Belediye Meclisi’nde kendisine yöneltilen eleştiriler üzerine, “ ben yetkiyi haktan aldım, istediğimiz işten çıkartırım istediğimi alırım” demişti. Bu sözler Aliağa kamuoyunda büyük tepki toplarken, meclis toplantısı sonrasında da bazı işçilerin iş akitleri feshedilmişti. Geçtiğimiz günlerde sendikanın daveti üzerine demokrasi meydanında bir destek mitingi düzenlendi. Petkim, Tüpraş ve diğer sanayi kuruluşlarında çalışan işçilerin de destek verdiği miting büyük bir katılımla gerçekleşti. Mitingte diğer işçilerden de belediye işçilerine yanınızdayız mesajı verildi. Ancak tüm yaşananlar Belediyede yaşanan işçi kıyımını durdurmaya yetmiyor. Bu güne kadar işten çıkartılan 179 işçiye yenilerinin de ekleneceği konuşuluyor. Aliağa Belediyesi’nde görev yapan yetkili bir isim Serkan Acar’ın 23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimini beklediğini ve tüm Türkiye İstanbul seçim sonuçlarını konuşurken yeni isimlerin işten çıkartılacağını söyledi. Tüm bu söylentiler belediyede halen çalışan işçileri de rahatsız ediyor. Oluşan tablo da Aliağa Belediyesi ile ilgili tartışmalar ve endişeli bekleyişin bir süre daha devam edeceği görülüyor.  
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum