“Algı operasyonu yapıyorlar”

Gaziemir Belediyesi Gazi Bel Şirketi’nde görev yaparken, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda tarafından iş akdi feshedilen Belediye İş Sendikası kapsamındaki çalışanlar basın açıklaması yaptı.

“Algı operasyonu yapıyorlar”

Gaziemir Belediyesi Gazi Bel Şirketi’nde görev yaparken, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda tarafından iş akdi feshedilen Belediye İş Sendikası kapsamındaki çalışanlar basın açıklaması yaptı.

“Algı operasyonu yapıyorlar”
13 Kasım 2019 - 11:34

Çalışanlar açıklama da şu ifadelere yer verdiler:
“Aylar önce Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın en yakınındakileri; şoförü, amirleri baskı ve tehditle üyelerimizi sendikamızdan istifaya, doğuda ayrı, batıda ayrı konuşan mirasyedi, DİSK/Genel-İş’e üye olmaya zorladılar. O gün yaptığımız açıklamayla, Halil Arda’yı ‘tarafsızlığa, hukuka saygıya’ davet ettik. Peki, Halil Arda ne yaptı? Yakın elemanlarını DİSK/Genel İş’in örgütlenme uzmanı gibi çalıştırıp, üyelerimize baskı yapmaya devam etti. Yaptığının, hukuk dışı, gayri ahlaki olduğunu çok iyi bildiğinden, kafasını kuma gömüp, kamuoyu önünde de ‘tarafsız’ı oynadı. Ama aba altında sopa gösterip işten atma tehditleriyle, üyelerimize baskı yaptırmaya DİSK/Genel İş’e üye olmaya zorlamaya devam etti.”
Açıklamalarının devamında çalışanlar, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın derdinin, seçildiği andan itibaren Gaziemir Belediyesi’nden işçi çıkarmak olduğunu savundular. Kendilerinin bu ahlaksız teklifi kabul etmediklerini belirten Belediye İş Sendikası çalışanları, bunun sebebini, Belediye-İş’in anlayışında işveren tehdidiyle örgütlenmenin olmamasına bağladı. Belediye-İş’in sendikal anlayışında emekçiye, ekmeğe ihanet olmadığını dile getiren çalışanlar şu şekilde devam etti:
“Bizim işçinin ekmeğiyle oynamayacağımızı gören Halil Arda ne yaptı? DİSK/Genel-İş’i çağırıp, kendi elemanlarını onların hizmetine verdi. Mesele bu kadar açıktır. Basında demokrasi, adalet nutukları çekenlerin söyledikleri algı operasyonudur. İmaj parlatma çabasıdır. Ama gerçek tektir. Gaziemir’de yaşanan sendika değiştirme baskısıdır, işveren desteğiyle örgütlenen DİSK/Genel-İş anlayışıdır. Bu DİSK/Genel-İş’in örgütlenme şeklidir. Hatırlayın Hasan Karabağ döneminde de Bayraklı Belediyesi’nde olan budur.”
Çalışanlar, Gaziemir Belediyesi çalışanı Zafer Calpbinici’nin işten çıkarılma konusuna da değinerek, sendikanın yedi yıllık üyesinin, bu haksızlığa ve hukuksuzluğa itiraz ettiği için, Belediye-İş’ten istifa etmediği için izindeyken işten çıkarıldığını bildirdi. Önce Zafer Calpbinici’nin işteyken disiplin kuruluna verildiğini aktaran çıkarılan işçiler, “Sendikamız Belediye-İş bu haksız, hukuksuz işleme izin vermedi. Çünkü işçinin özgürce sendika seçmesi Anayasal bir haktır. Bu hakka müdahale suçtur” diye konuştu.
İş akdi feshedilen belediye çalışanları açıklamalarının sonunda “Gün gelecek devran dönecek Halil Arda işçiye hesap verecek” dedi.  

www.softhaber.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum