AKUT Torbalı’da stant çalışması yaptı

AKUT Torbalı’da stant çalışması yaptı

AKUT Torbalı’da stant çalışması yaptı
30 Mayıs 2019 - 12:53

Tamamen gönüllülük esasına bağlı olarak kurulan bir dernek olan ve bugüne kadar binlerce kişinin canını kurtaran, yaptığı çalışmalarla özellikle afetlerde can ve mal kayıplarının en az seviyeye düşmesini sağlayan Arama Kurtarma Derneği(AKUT) dün akşam Torbalı’da stant açıp bilgilendirme çalışması yaptı. Torbalı’da kurulan Ramazan Sokağı’nda iftardan sonra keyifli vakit geçirmek isteyen ilçe sakinleri ile buluşup broşür çalışması yapan AKUT İzmir ekibi, Torbalı’da bir düzine de çalışma gerçekleştirecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılında başta köy okullarında eğitim gören öğrenciler olmak üzere tam 17 bin öğrenciye deprem ve diğer afetlerle ilgili seminer çalışması yaptı. Aynı zamanda eğitim çalışmalarını da gerçekleştirdikleri depoları Torbalı’da bulunan AKUT bu kapsamda çok daha sık ilçede çalışmalara imza atacak.

ÇOCUKLARI EĞİTİYORLAR

Bu yıl eylül ayı itibari ile Torbalı Belediyesi ile yapılacak olan protokolle 44 bin öğrenci ile bu çalışmayı gerçekleştirecek olan ve aynı zamanda ilçe sakinleriyle de zaman zaman buluşacak olan AKUT dün de hem gönüllü olmak isteyenlerle bir araya geldi hem de doğal afetler durumunda neler yapılabileceğinin yer aldığı broşürleri vatandaşlara takdim etti. Yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren ve aynı zamanda Torbalı’da yaşayan Seminer Birim Sorumlu Yardımcısı Hande Göksel Doğan, “İlk önce okullarımızda çocuklarımızı eğitiyoruz. Çünkü bir öğrenciyi eğittiğimiz zaman onlar bizden aldıklarını aileleri ile paylaşarak bu halkayı daha da genişletiyor. Küçükleri eğitmenin daha büyük kitleleri etkilediğine inanıyoruz. Bu kapsamda bu yıl Torbalı Belediye Kültür Merkezi’nde ve diğer okullarda çalışmalarımız sürecek. AKUT ne yapar önce bunun üzerinde duruyoruz. Tamamen gönüllülerden oluşan bir derneğiz. Hiçbir şekilde para almıyoruz. AFAD ile aynı işi yapıyoruz ama kimseden bir maaş almıyoruz. Bazen bir köpeği kurtarıyoruz bazen de Alzheimer hastası insanları arazilerde buluyoruz. Buna benzer birçok arama kurtarma etkinliğinde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.
GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYANIYOR
Tamamen gönüllü olarak AKUT bünyesinde hizmet verdiklerini aktaran Doğan, “Aramıza daha fazla gönüllü katabilmek adına, insanları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek adına, en azından evlere bir deprem çantasının hayatımızı ne kadar değiştireceğini anlatabilmek adına çok ciddi çaba sarf ediyoruz. Bu konuda gerçekten gönüllülük esas ama bunu severek yapmak çok daha önemli. Çünkü kimse size para vermiyor ve yeri geldiğinde siz kendi cebinizden harcamak zorunda kalabiliyorsunuz. Ama biz insanlara bir şey kattığımızda çok mutlu oluyoruz; burada bulunan arkadaşlarımızın da amacı bu zaten. İzmir’de yaklaşık 200 kişiyiz. Yine farklı illerde ekiplerimiz bulunuyor. Gönüllü olmak isteyenler de bizimle sosyal medyadan iletişime geçebilirler” ifadelerine yer verdi.
GÖNÜLLÜ OLMAK İSTEYENLER EĞİTİMDEN GEÇİYOR
Gönüllü olmak isteyenler için de bilgi aktaran Doğan, “Bizim 4 tane eğitim toplantımız oluyor. Bu eğitimlerden sonra kişilerin gönüllükleri kabul ediliyor ve dernek üyesi oluyorlar. Yine eğitimlerimiz sık sık gerçekleşiyor. Arama kurtarma, iple tırmanış, kentsel arama kurtarma, arazi arama kurtarma alanında eğitimler gerçekleşiyor. Ekip ruhu ile çalışmak bu olay içinde çok büyük önem taşıyor. Örneğin bugün Torbalı’daki bilgilendirme çalışmamız için Çeşme’den gelen var.” diyerek sözlerini tamamladı. Öte yandan stant çalışması kapsamında AKUT’un faaliyetlerinin yer aldığı fotoğraf sergisi de Torbalılıların ziyaretine açık oldu.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum