AK Partili Kaya: İkiyüzlüler, şehre ihanet ediyor!

Saha programlarını sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Urla'da muhtarlarla buluştu, su ürünleri kooperatiflerinin temsilcileriyle bir araya geldi, esnaf ziyaretleri yaptı.

AK Partili Kaya: İkiyüzlüler, şehre ihanet ediyor!

Saha programlarını sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Urla'da muhtarlarla buluştu, su ürünleri kooperatiflerinin temsilcileriyle bir araya geldi, esnaf ziyaretleri yaptı.

AK Partili Kaya: İkiyüzlüler, şehre ihanet ediyor!
21 Kasım 2022 - 11:08

İzmir ve ilçelerindeki ziyaretlerini sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, bir gününü de Urla’ya ayırdı.
 
İlk olarak Kalabak Mahalle Muhtarı Salih Calay,İskele Mahallesi Muhtarı Yeşim Temiztepe'yi ziyaret eden Kaya, mahalle sakinlerinin istek ve taleplerini dinledi. Kalabak Su Ürünleri Kooperatifi ve İskele Su Ürünleri Kooperatifi temsilcilerinin, Urlalı balıkçıların taleplerini alan Kaya, Urla Malgaca Pazarı ve Sanat Sokağı'nı gezdi, esnafla buluştu. Urla'da bulunan Klazomenai Antik Kenti’nde incelemelerde bulunan Kaya, CHP'li İzmir Büyükşehir'in arkeolojik sit alanında kişiye özel milyarlık imar düzenlemesi yaptığını hatırlattı.
 
Sit alanında kişiye özel milyarlık imar düzenlemesi
Sit sınırları içinde 34 bin metrekare alanda yapılan imar planı değişikliğinin, tarihi ve kültürel varlığa darbe vuracağını belirten Kaya, "CHP'li Soyer, 2.8 milyon m2'lik tarihi sit alanında, kişiye özel imar uygulamasına onay verdi. Klazomenai kazılarının yapıldığı, arkeolojik alanın göbeğinde, özel şahıs alanında milyarlık rant planı yaptılar. Lafa gelince tarihe saygıdan, kültürel varlıkları korumadan bahsederler. Bunların derdi ne tarihtir, ne de kültürel varlıkların korunması, dertleri rant bu uygulamalarıyla birlikte iyice ortaya çıkmıştır" diye konuştu.
 
“Milyarlık rant planı askıya çıktı”
 CHP'li Soyer'in taşeronluğunu yaparak, İzmir'in hayrına olan her şeye karşı çıkan TMMOB, İzmir Barosu ve Tabip Odası'nı eleştiren Kaya, "İstemezükçülere çok basit bir soru sorduk, CHP'li İzmir Büyükşehir'in, Urla'daki arkeolojik sit alanına yaptığı, şahsa özel, milyarlık rant planına diyecek bir sözünüz mu? Cevaben, Urla'da onama işlemi tamamlanmadı, onama işlemi tamamlanmayan idari işleme dava açamayız dediler. Urla'daki milyarlık rant planı geçtiğimiz Cuma günü askıya çıktı. Şimdi nasıl kıvıracaksınız. Ama derdiniz bu değil. Rant dostu olmuşsunuz. Ege Turizm Merkezi-Çeşme Projesi'nde onama işlemi, idari işlem tamamlanmadan, plan bile ilan edilmeden ortaya çıktınız. Günlerce toplantılar yaptınız, eylemlerde bulundunuz. Urla'daki milyarlık rant planı askıya çıktı, onama işlemi tamamlandı. Hadi şimdi konuşun. Ama konuşamazsınız, bu sebeple ikiyüzlüsünüz" dedi.
 
Meydan projesine 'hayır' diyenler, rant planına 'evet' dediler”
Urla Meydan Projesi imar düzenlemesini engelleyenlerin, konu rant olunca sit alanında imar düzenlemesine geçit verdiğini belirten Kaya, "CHP'li Soyer, Urla'nın çehresini değiştirecek, ilçedeki otopark sorununu kökten çözecek proje engellendi. Urla'da herkesin istediği, esnafın, vatandaşın üzerinde mutabık kaldığı, tüm Urla'nın kullanacağı, kamunun ve vatandaşın yararına olacak meydan projesinin planlarına red ver, aynı Urla'da arkeolojik sit alanında, kişiye özel milyarlık rant planına onay ver! İşte CHP'li Soyer budur" şeklinde konuştu.
 
“Karabağlar, Buca bahane, Urla'daki rant dostluğu şahane!”
Rantçıların Buca'da da ortaya çıktığını hatırlatan Kaya, "Bunlar bir ekip. Urla'da nasıl Urla Meydan projesini engelledilerse, Buca'da da cezaevinin yıkılmasından sonra vatandaşın, kamunun yararına olanı engellemeye çalışıyorlar. İzmir'in her köşesinde bunlarla mücadele ediyoruz. Urla'da, Buca'da, Karabağlar'da, her yerde. Karabağlar'da kentsel dönüşümü engellemeye çalışırlar, başka yerde bir yola, öteki tarafta bir köprüye, stadyuma her şeye karşılar. Amaç İzmir'in daha yaşanılabilir bir yer haline gelmesini engellemek. Urla'da CHP'li Büyükşehir'in bir tane hizmeti yok, taş üstüne taş koymuyor ama  tarihi mirasını yok ederek birilerine rant sağlamayı da ihmal etmiyor. İşte bu ikiyüzlülüğü, vatandaşa yapılan bu kötülüğü, şehre yapılan bu ihaneti bıkmadan usanmadan her yerde anlatıyoruz, anlatmaya devam edeceğiz" dedi.
 
Kaya, Urla'daki son programında, partisinin Kuşçular Mahallesi Mahalle Yönetim Kurulu Üyeleri ve 1089 nolu Sandık Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum