"Adaletin güvencesi olacağız"

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç’ın İŞKA’daki esnaf buluşması mitinge dönüştü. CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan ve Kani Beko’nun AK Parti’nin beka söylemi ve terör polemiğine ateş püskürdüğü buluşmada, Erhan Kılıç, seçmene sandık mesajı verdi. AK Partililerin seçim tablosunu gördükçe panik havasına girdiğini söyleyen Kılıç, “Ne yaparlarsa yapsınlar Buca’da bu ateşi söndüremezler. Korkunun ecele faydası yok, bu iş bitti” dedi.

"Adaletin güvencesi olacağız"

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç’ın İŞKA’daki esnaf buluşması mitinge dönüştü. CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan ve Kani Beko’nun AK Parti’nin beka söylemi ve terör polemiğine ateş püskürdüğü buluşmada, Erhan Kılıç, seçmene sandık mesajı verdi. AK Partililerin seçim tablosunu gördükçe panik havasına girdiğini söyleyen Kılıç, “Ne yaparlarsa yapsınlar Buca’da bu ateşi söndüremezler. Korkunun ecele faydası yok, bu iş bitti” dedi.

29 Mart 2019 - 11:56

Millet İttifakı’nın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç’ın seçime 3 kala esnaf turu mitinge dönüştü.
Seçim çalışmaları kapsamında Buca Yedigöller Mahallesi’nde yer alan İŞKA Çarşısı’nda gerçekleşen esnaf buluşması, vatandaşların ve esnafın yoğun ilgisiyle miting havasında gerçekleşti. Kılıç’ın programına CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Kani Beko, CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ eşlik etti.
DOMATES BİBERDEN KORKANLARDAN BELEDİYE BAŞKANI DA İKTİDAR DA OLMAZ
İŞKA buluşmasında vatandaşlara seslenen CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın beka söylemi ve CHP’ye yönelik terör suçlamalarına sert yanıt verdi. AK Parti’nin seçimlerin kaybedildiğini gördükçe söylemini sertleştirdiğini ifade eden Arslan, ”Bizler güçlendikçe bunlar dozajı arttırarak saldırmaya başladılar. Önce ittifakımıza isim takmaya başladılar, sonra beka  sorunu diyerek vatandaşı tehdit etmeye kalkıştılar. Şimdi de yandaş medya üzerinden iftira atıyorlar.  Biz demokrasiye inanan insanlarız. Kimse bizi beka sorunu var diye tehdit edemez. Sizin adaylarınıza Buca’da da Türkiye’de de oy yok.  Domates patlıcan biberden korkanlardan belediye başkanı da iktidar da olmaz” şeklinde konuştu.
TÜRKİYE’NİN BEKA SORUNU 19 MAYIS’TA İLELEBET ÇÖZÜLMÜŞTÜR
Arslan, “Türkiye’nin beka sorunu 19 Mayıs’ta ilelebet çözülmüştür. Kimse bizi korkutmaya çalışmasın. Tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti diyerek yola çıkmış, ülkeyi kurtarmış, cumhuriyeti kurmuş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet Halk Partisi’nden terörist çıkmaz.  Hayatı at sırtında savaş meydanlarında geçmiş, Lozan’ı imzalayan İsmet İnönü’nün partisinden terörist çıkmaz. 450 kilometre yol yürüyerek toplumun her kesimi için adalet, eşitlik diye Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinden terörist çıkmaz. Herkes bunu böyle bilsin” diye konuştu.
BEKA SORUNU VARSASİLAH FABRİKASI ŞEYHLERE SATILIR MI?
Arslan’ın ardından söz alan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, AK Parti iktidarının 17 yılda gerçekleştirdiği özelleştirmeler üzerinden hükümete yüklendi. Beko, ”AKP 17 yıldır iktidarda ülkemizin fabrikalarını işletmelerini uluslararası sermayeye sattı. Burası işçilerin yoğunluklu oturduğu bir semt. Ben yıllarca buradaki işçi kardeşlerimin sendika başkanlığı yaptım. 17 yılda ülkemizin bin bir emeklerle kurulmuş tüm sermayelerini peşkeş çektiler. PETKİM Azerbaycanlılara satıldı. Telekom Amerikalılara satıldı. Limanların yüzde 85’i Yunanların elinde, şeker fabrikalarını İsraillilere sattılar. Bucalı kardeşlerimizin çalıştığı TEKEL fabrikasını İsrail’e sattılar. Bugün Bahçeli de Erdoğan da çıkmış beka sorunu diyor. Bir ülkenin beka sorunu varsa, o ülkenin silah fabrikası Araplara şeyhlere satılır mı” ifadelerini kullandı.
İŞİN ŞAKASI YOK
Tüm seçmeni sandığa davet eden Kani Beko, “Bu seçimin önemi büyük. Bu işin şakası yok. İşi ciddiye alın. Bu seçimler Türkiye’nin geleceğini, çocuklarımızın kaderini belirleyecek seçimlerdir. Bu topraklarda ulusal Kurtuluş Savaşı vermiş şehitlerimiz için, Mustafa Kemal için, Sivas’ta Çorum’da, Ankara’da katledilenler için ayağa kalkma zamanı gelmiştir. Hepinizi 31 Mart’ta oy kullanmaya ve sandıklara sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.  
KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK
Vatandaşların yoğun sevgi seli ve tezahüratlarıyla söz alan CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, AK Partililerin seçim çalışmaları boyunca yürüttüğü karşı propagandayı hedef alarak, “Gençlerimizdeki heyecanı gördükçe, buradaki kalabalıkları, bizdeki coşkuyu gördükçe daha çok panik yaptılar, bayraklarımızı afişlerimizi parçaladılar. Gençlerimizi tehditle uzaklaştırmaya çalıştılar. Yetmedi kara iftiralar atmaya başladılar. Ne yaparlarsa yapsınlar Buca’da bu ateşi söndüremezler. Korkunun ecele faydası yok. Bu iş bitti. 31 Mart günü tüm ampulleri patlatacağız” ifadelerini kullandı.
ÜLKENİN HALİNE BAKMADAN BUCA’DA HAYALLER KURUYORLAR
Türkiye’deki ekonomik kriz  üzerinden seçmene sandık mesajı veren Kılıç, ”Bu seçim bizim için bir mihenk taşı. Bugün ülkedeki yangını, ekonomik krizi görüyorsunuz.  Dolar bir gün azalıyor, bir gün artıyor. Cebinde on bin dolarları olanlar bir günde kazandı. Olan vatandaşa oldu. Ülkenin haline bakmadan Buca’da hayaller kuruyorlar. Bunların tek derdi rant. 17 yıldır verdikleri hiçbir sözü tutamadılar. Gidip notere kendilerini kanıtlama ihtiyacı duruyorlar. Bizim notere ihtiyacımız yok. Bizim sözümüz halkımız.  Buca’dan, İzmir’den yakacağımız ışık bize CHP’ye o iktidarı getirecek. Türkiye’deki sıkıntı demokrasi sıkıntısıdır. Adalet eksikliği sıkıntısıdır. Sizlerle birlikte yeniden demokrasinin adaletin güvencesi olacağız” şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum