47 gazeteci daha kabul edildi

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından meslekte 25 ve cemiyet üyeliğinde 15 yılı dolduran 47 gazeteciye daha “Şeref Divanı Üyeliği Beratı” verildi.

47 gazeteci daha kabul edildi

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından meslekte 25 ve cemiyet üyeliğinde 15 yılı dolduran 47 gazeteciye daha “Şeref Divanı Üyeliği Beratı” verildi.

47 gazeteci daha kabul edildi
28 Şubat 2019 - 16:34

İGC Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Dilek Gappi, Genel Sekreter Gaye Karadağ, Sayman Üye Sadık Pala, Genel Sekreter Yardımcısı ve İlkses Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Erek, Yönetim Kurulu Üyesi ve Gazete 9 Eylül Genel Yayın Yönetmeni Murat Attila, Yönetim Kurulu Üyeleri Hatice Bülbül, Semih Aksoy, Sadık Uçar ve Cemiyet üyelerinin katıldığı ve İGC Karataş Lokali'nde gerçekleştirilen törende Divan Başkanlığı'nı Tarık Çiçek, katip üyeliklerini Yücel Koç ile İsmail İnan yaptı.
Başkandan, İzmir Basın Akademisi müjdesi
Törende konuşan İGC Başkanı Misket Dikmen, Cemiyet faaliyetlerini içeren bir sunum yaptı. Konuşmasında bu yıl 100.’sü yapılacak Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Anma Töreni’nin diğer kurum ve kuruluşlarla yapılacak ortak çalışmalarla daha kapsamlı olmasını tasarladıklarını belirterek, İzmirli gazetecileri törenlere daha coşkulu katılmaya davet etti. İzmir yerel basınının oluşturduğu güçlü dayanışmanın diğer kentlere de örnek olduğuna değinen Dikmen, Türkiye Gazeteciler Sendikası paydaşlığıyla AB Projesi kapsamında İzmir’de Basın Akademisi açılacağının müjdesini de verdi. Dikmen, “Nisan ayı içinde eğitimlere başlıyoruz. Projenin ön kabul müjdesi Genel Kurulumuzdan birkaç gün önce ulaşmıştı. Basın Akademimiz kentimizdeki gazetecilerin eğitim ve donanımını artıracak ve Cemiyetimize kaynak oluşturacak.  Dün Ankara’daydık, Şeref Divanı’na bunun gururu ve sevinciyle geldik” dedi.
Dikmen, mesleğe yıllarını veren gazetecileri onurlandırmak amacında olduklarını belirterek, beratlarını alan 47 gazeteci ile birlikte Şeref Divanı Beratı takdim edilen gazeteci sayısının 431'e çıktığını söyledi.
Plaketler sunuldu
Törende, cemiyet üyeliğinde 15 yılı dolduran Adem Şenay, Belgin Eğriboz, Çetin Çiğdem, Deniz Kezer, Deniz Tay, Dilek Gappi, Dursun Engin Yeni, Elif İlcan Soyulmaz, Erkan Alaş, Faruk Kurtbaş, Güray Demir, Halil Karahan, Hasan Bayraktar, Hasan Şahin, Işık Teoman, İlyas Özgüven, İsmail Efe, Kadir Sıvacı, Kamil Araççı, Mehmet Çapman, Nedim Yalçın, Oğuz Kaçtan, Ömer Gasgar, Önder Özçorlu, Tevfik Tortamış, Zekeriya Okulu, Zeynep Gürel  ile meslekte 25 yılı dolduran Adem Şenay, Ahmet Ahmetoğlu, Ali Eyce, Bülent Erkahyalar, Bülent Güler, Dursun Engin Yeni, Duygu Tuncer, Erkan Alaş, Fatih Armağan Çetin, Gökhan Soyulmaz, İlknur Gülbahar, Levent Erol, Mehmet Özdoğru, Mesut Erhan Sarıkaya, Mustafa Yılmaz, Müslüm Karaaslan, Nadir Doğan, Salih Soysal, Sedat Yağcı, Tayfun Er’e Şeref Divanı Beratı sunuldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum