3. Karaburun Nergis Festivali yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karaburun Belediyesi tarafından nergis çiçeğini dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen 3. Karaburun Nergis Festivali bugün binlerce İzmirliyi ilçede buluşturdu.

3. Karaburun Nergis Festivali yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karaburun Belediyesi tarafından nergis çiçeğini dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen 3. Karaburun Nergis Festivali bugün binlerce İzmirliyi ilçede buluşturdu.

3. Karaburun Nergis Festivali yapıldı
26 Ocak 2020 - 21:08

Festivalin açışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Elazığ'da yaşanan deprem nedeniyle çok üzgün olduklarını belirterek, "Hepimizin aklı Elazığ'da, Malatya'da. Elimizden ne geliyorsa yapmak için çabalıyoruz. Dün gece bölgeye içinde battaniye, kışlık giysi, temizlik maddesi ve kuru gıdanın olduğu 6 araç gönderdik. Yenilerini de göndereceğiz; sebze ve meyve halinden bir tır sebze ve meyve göndereceğiz. Özellikle Elazığ ve Malatya'nın kırsalında kışlık giysiye, battaniye ihtiyaç var. Sizlerin de desteğiyle topladığımız yardımları en hızlı şekilde bölgeye ulaştıracağız" dedi.
Tunç Soyer küçük üreticiye sahip çıkmak, ürün çeşitliliğini artırmak, üreticiyle tüketiciyi buluşturmak amacıyla bu festivali düzenlediklerinin altını çizerek şöyle dedi: “Dünyanın en zengin topraklarına sahibiz. Ancak dışarıya muhtaç tarım politikasının esiri olduk. Ama bunu değiştirmek mümkün. Biz dört temel ilke üzerinden başka bir tarımın mümkün olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Üretici pazarları ile küçük üreticiyi destekliyor, önündeki engelleri kaldırıp ürünlerini aracısız tüketiciyle buluşturuyoruz. Ürünün işlenmesini sağlayarak katma değerini artırmak, üreticiyi kooperatif çatısı altında buluşturmak ve atalarımızdan kalan yerli tohuma sahip çıkmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan Elazığ'daki depremde yaşamını yitirenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Karaburun'un geleceği için kırsal kalkınmanın önemi vurgulayan Erdoğan, "Hastalık nedeniyle bir kısmını kaybettiğimiz nergis çiçekleri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bölgemize geri döndü. 200 üreticiye ulaştık ve bir marka haline geldik” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan daha sonra festival kapsamında kurulan nergis ve yöresel ürün stantlarını tek tek gezerek üreticilerle sohbet etti. 
Açılış törenine ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin, İzmir Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, meclis üyeleri, muhtarlar ve yurttaşlar katıldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum